Recycle zelf je oud papier

Voor Mekaar Fröbel-Idee

Op zoek naar een mooie manier om mijn kerstcadeautjes te verpakken vond ik op YouTube verschillende mensen die zelf papieren zakjes vouwden. Het was helemaal niet moeilijk om dit na te doen en het resultaat leverde de afgelopen weken heel wat blij verraste gezichten op. Het was bovendien superleuk om te doen. Zeg maar gerust verslavend!

De kerstverpakkingen maakte ik van kerstpapier, maar om te oefenen gebruikte ik oude kranten, tijdschriften, reclameblaadjes enz. enz. Er ontstonden werkelijk de mooiste zakjes en momenteel ben ik steeds meer van mijn oude papier enthousiast aan het hergebruiken. De gebruiksmogelijkheden zijn legio; van afvalzakjes tot luxe cadeauverpakkingen.

In Japan zegt men dat het vouwen van 1000 kraanvogels geluk en gezondheid brengt. Of dat hiervoor ook geldt weet ik niet, maar een paar uur in de week zakjes vouwen werkt in ieder geval wel zeer rustgevend 🙂

Recycling at home. Probeer het ook!
Dit is één van de filmpjes waarmee je het kunt leren:

Veel plezier!!

Rhea

2 reacties

Reacties zijn gesloten.