Recycle zelf je oud papier

Voor Mekaar Fröbel-Idee

Op zoek naar een mooie manier om mijn kerstcadeautjes te verpakken vond ik op YouTube verschillende mensen die zelf papieren zakjes vouwden. Het was helemaal niet moeilijk om dit na te doen en het resultaat leverde de afgelopen weken heel wat blij verraste gezichten op. Het was bovendien superleuk om te doen. Zeg maar gerust verslavend!

De kerstverpakkingen maakte ik van kerstpapier, maar om te oefenen gebruikte ik oude kranten, tijdschriften, reclameblaadjes enz. enz. Er ontstonden werkelijk de mooiste zakjes en momenteel ben ik steeds meer van mijn oude papier enthousiast aan het hergebruiken. De gebruiksmogelijkheden zijn legio;

Zo bewaar ik al jaren (plastic) tasjes en zakjes om m’n afval in weg te gooien. Toen we het afvalplastic gescheiden konden gaan aanbieden begon ik met het bewaren van oude kranten om het keukenafval in te verpakken. Maar sommige afvalproducten, zoals bijvoorbeeld het grind uit een kattenbak, laten zich niet gemakkelijk in een vel krantenpapier scheppen. Een zakje werkt zoveel handiger. Vandaar dat ik nu iedere week, na het lezen ervan, het op stevig papier gedrukte, zondagse huis-aan-huisblad, de Bossche Omroep omvouw tot handzame zakken. Iedere dubbele pagina wordt er één. Zeer bruikbaar op afvalgebied!

Maar niet alle oud-papier-zakjes zijn om weg te gooien.
Foto’s uit magazines leveren prachtige cadeauverpakkingen op, die je graag samen met het cadeautje bewaart. Uit een recensie die een vriend schreef heb ik een wijnzak gevouwen. Vindt ie vast leuk. Tenminste, als er straks een goed wijntje in verpakt zit natuurlijk…

Deze vorm van papier-recycling lijkt me ook ideaal voor bedrijven die reclamefolders over hebben. Wellicht zelfs geschikt als thuiswerk of bijna-baan.

Recycling at home. Probeer het ook!

In Japan zegt men dat het vouwen van 1000 kraanvogels geluk en gezondheid brengt. Of dat hiervoor ook geldt weet ik niet, maar een paar uur in de week zakjes vouwen werkt in ieder geval wel zeer rustgevend 🙂

Dit is één van de filmpjes waarmee je het kunt leren:

Veel plezier!!

Rhea


www.Voor-Mekaar.nl wordt gehost door KeurigOnline; een eigen website vanaf € 1,- per maand!

2 reacties

Reacties zijn gesloten.