Groetjes uit de Achtertuin

 

Ja! Het is vakantie!!
Ga je nog weg?
Nee, nou ja, we maken nu en dan ns een dagtochtje, verder niks.
O ja, nou da’s ook leuk.
Ja hoor, zeker.
Fijne vakantie!
Fijne vakantie!

Thuis zijn, zonder per se iets te moeten. Heerlijk!
Maar, lekker luieren zoals je dat op vakantie kunt doen, blijkt me thuis toch niet zo gemakkelijk af te gaan. Ik rommel wat aan; onafgemaakte karweitjes worden afgemaakt, achterstallige administratie, archiveren, weggooien en bij gebrek aan een papierversnipperaar eindigen gevoelige documenten in de tuinhaard. Dat is wel leuk, vuurtje stoken! Dat ruikt naar avontuur!!

En dus ben ik vandaag maar ns een uurtje in de tuin gaan zitten. 🙂

Nu grenst onze achtertuin aan een waterloop en dat is een voorrecht, want hierdoor komen we regelmatig waterjuffers, libellen, kikkers, vissen en een heleboel verschillende soorten watervogels tegen. Er gebeurt hier van alles. Wildlife in the backyard, zeg maar. Nooit een saai moment!

Zo zag ik net een Dagpauwoog een stel vliegen wegjagen door wapperend met z’n vleugels naar ze toe te wandelen. Zoiets zie je niet dagelijks! Dat had ik moeten filmen!! Dergelijke Hollandse safari-beelden verdienen het om vastgelegd te worden, toch?

Zoals die nieuwsgierige Canadese gans en de meerkoetjes die hun kuiken voerden. Of die vlieg in dat spinnenweb…  En wat dacht je van de wind en die prachtige weerspiegeling van het rimpelende water in de bladeren? Doet niet onder voor de gebeurtenissen in de Serengeti hoor, om maar een voorbeeld te noemen. Ik heb de camera dus uit de la gehaald en heb deze tuinsafari verder gefilmd.

Je bent hierbij van harte uitgenodigd om het resultaat te bekijken. Beleef een stukje mee van onze zomervakantie in de achtertuin. De begeleidende ‘native american’ fluitklanken in het filmpje zijn afkomstig van fluitist R. Carlos Nakai. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik heb gedaan:

Heerlijk, vakantie thuis!

Maak jij ook van alles mee tijdens jouw thuisvakantie?
We zijn heel benieuwd! Deel je verhaal, als je wilt, hieronder met ons.

Groetjes uit de Achtertuin

van

Rhea

11 reacties

 1. Lieve Rhea,
  Dankzij jouw filmpje heb je me helemaal getransporteerd in Azië! Ik heb me nooit gerealiseerd dat vakantie thuis leuk kan zijn… bedankt. Dus vanaf nu: viva vakantie thuis! Vive les vacances à la maison! Merci Rhea.
  Nadia

 2. Dear Rhea,
  Dat filmpje geeft rust. Heerlijk om naar te kijken; ik hoorde je ook nog zingen. Ik ben nogal een rusteloos type. Met pensioen, dus – zegt men – altijd vakantie. Dat is niet waar. Ik heb gemerkt dat het toch echt anders is als ik een paar dagen ga fietsen of zelfs, zoals gisteren, één dag een stuk met de trein en dan lopen; het was rond Nijmegen, the Walk of Wisdom. Misschien moet ik gaan leren thuis vakantie te houden, al is het maar een dag. Computer niet aan zetten; al die klusjes laten liggen; zelfs die boeken even dicht laten; geen tuinschaar in de hand; en dan? Dat moet ik nog uitzoeken.

  Bert R.

  • Het valt inderdaad niet mee om ‘niets’ te doen. Maar rustig even zitten en je gedachten en gevoelens observeren is ook een vorm van wijsheid vergaren. ‘Sit to gain Wisdom’
   Eigenlijk doe je nooit echt niets :-).
   Tot ziens Bert!

 3. Hoi Rhea,
  Zojuist genoten van jouw avontuur in de achtertuin. Wat een rijkdom aan leven en rust en een mooi mediatief momentje voor mij tijdens mijn werk. Kan ik goed gebruiken. Dank je wel en een hartelijke groet, Tineke

 4. Wat mooi en een goed idee om dit te gaan doen Rhea. Dank je wel. Als je filmt of fotografeert kijk je beter om je heen. (Hoewel ik het soms moeilijk vind om het fototoestel eens Niet mee te nemen.)

  Wij gingen onlangs op een zondag het treinkaartje voor vrij reizen opmaken. Laatste dag geldig.
  Waarheen ? Zandvoort, vroeg weg.
  Maar het weer bleek niet zo geweldig , dus besloten we in Amsterdam uit te stappen en eens naar de Dominicuskerk te lopen. Daar waren we jaren en jaren geleden eens ooit geweest met vrienden mee.
  Er bleek nu een soort vakantieviering, met o.a. voorgelezen worden op een perfecte manier, stukjes uit een boek (van Tommie Wieringa) met duidingen naar deze tijd en plek, een prachtige vleugel (bleek pas nieuw te zijn ) in het midden, zeer goede pianist, veel zingen (Oosterhuis). en een schitterende kerk op zichzelf al, en lieve mensen na afloop bij de koffie even ontmoet.
  Wij voelden ons in een warm bad onverwachts, keken onze ogen uit, voelden ons daar meteen thuis, konden bijna alle liederen meezingen. kortom een onverwacht cadeau in vakantietijd. Dankzij het sombere weer.
  Die dag vergeten we niet .

  Lieve groeten, Netty.

Reacties zijn gesloten.